Actueel

2017:

BoerplayBoerurban

OVERNAME VISSER GROEN DOOR BOER   

Geachte relatie,

Hierbij delen wij u mede dat Visser Groen B.V. en Visser Groenzorg B.V. per 2 mei 2017 zijn overgenomen door BOER, die met de bedrijven BOERplay en BOERurban al ruim 50 jaar actief is met het inrichten van de buitenruimte. BOERplay (www.boerplay.com) is gespecialiseerd in het ontwerpen en inrichten van speel- en sportruimte. BOERurban (www.boerurban.com) is gespecialiseerd in straatinrichting en straatmeubilair.

Visser Groen blijft een zelfstandige werkmaatschappij. Alle arbeidsplaatsen van Visser Groen blijven behouden en de samenwerking met onze partners zal ook in de nieuwe situatie worden voortgezet. Daarnaast blijft de bedrijfsnaam Visser Groen gehandhaafd.

Per 2 mei is Rob Kools aangesteld als directeur van Visser Groen. Hij neemt de taken van Dirk Visser over. Dirk zal de komende maanden geleidelijk zijn werkzaamheden overdragen. Daarbij zal Rob nauw samenwerken met Ron Bruijnzeels,  Dieter Hasenbein en de andere kadermedewerkers. Ook zal hij samen met de directie van BOER, de integratie met BOERplay en BOERurban mede vormgeven.

BOER is gevestigd in Nieuwendijk en realiseert samen met 61 medewerkers een omzet van ruim € 10 miljoen. Het bedrijf is voornamelijk actief in Nederland en België, maar exporteert haar producten ook daarbuiten. De overname past in de langetermijnstrategie van BOER. Sinds enkele jaren ontwikkelt het bedrijf zich van “fabrikant van speeltoestellen” naar “totaalaanbieder voor de inrichting van de algemene (buiten)ruimte”. 

Met de bundeling van krachten geven BOER en Visser Groen verdere invulling aan hun strategie en de gezamenlijke ambitie om verder te groeien als een sterkere partner in het aantrekkelijk inrichten van de buitenruimte. We blijven volop in beweging.

De activiteiten van BOER en Visser Groen zijn complementair aan elkaar. Zo verkrijgt BOER kennis en capaciteit om het groeiende aandeel groen- en infrawerkzaamheden uit te kunnen voeren en versterkt ze haar competentie in landschappelijk ontwerpen en sociaal/duurzaam ondernemen.

In verband met het optimaliseren van de bedrijfsvoering, c.q. het realiseren van synergie tussen de ondernemingen, verhuizen de bedrijfsactiviteiten van Visser Groen op 28 augustus 2017 naar Nieuwendijk

De komende maanden zullen wij ons inspannen om een optimale integratie tussen de ondernemingen te realiseren. Wij streven ernaar om de overname voor u als relatie zo probleemloos mogelijk te laten verlopen en een goede basis te leggen voor de voortzetting van onze dienstverlening, het waarborgen van de kwaliteit en verdere successen in de toekomst.

Dirk/Rob maakt op korte termijn een afspraak met u, om de overname en de gevolgen hiervan nader toe te lichten en persoonlijk kennis te maken.

We vertrouwen erop u met deze informatie, voor dit moment, voldoende te hebben geïnformeerd. 

 

 

______________________________________________________________________________________________

 

LENTEWENS                           Lelie zorggroep

Zet de bewoners in de bloemetjes ... !

U kunt gratis een ditigitaal kaartje sturen aan een cliënt van de Lelie Zorggroep. Het kaartje met uw lentewens wordt bezorgd bij een willekeurige cliënt. Met de kaartjes wilt de Lelie Zorggroep samen met u de bewoners in de bloemetjes zetten. Voor elke lentewens plant Lelie zorggroep een bloembol in de tuin van een van de huizen. Zo zitten de cliënten komende zomer letterlijk in de bloemetjes!

Met welke boodschap fleurt u de dag van onze cliënt op? 
http://lentewens.leliezorggroep010.nl/schrijf

(Deze actie is mede mogelijk gemaakt door: 
Visser Groen hoveniers en Verloop drukkerij)

Lente wens

 

2016:

In 2016 hebben wij 3 mooie grote projecten mogen uitvoeren mbt Groene Wanden - buitengevels.

 

Roosendaal

   Intermax

  Groene Passage Rotterdam

_____________________________________________________________________________________________

 Visser Groen 60 jaar Visser Groen BV bestaat dit jaar 60 jaar en hebben wij als doel gesteld om totaal 60 waterputten te kunnen realiseren.  Helpt u ons een handje mee!

IRSA Foundation heeft talloze sponsors en donateurs om mooie projecten te kunnen verwezenlijken. Bent u ook geïnteresseerd in de foundation en wilt u graag een donatie geven op welke manier dan ook, neem dan contact op via ons telefoonnummer en/of e-mailadres.

Kunt u ons op andere manier bijstaan dan horen wij dit graag!

www.irsafoundation.nl

 

IRSA

 

 

________________________________________________________________________________

Spannend TuinIdee: ‘Vijftig tinten groen versus 70 tinten duurzaam’     

20 tot en met 23 februari 2014 in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

Tuinidee
 Hendrik Ido Ambacht, januari 2014– Hoe creëer je in één keer een hippe,  eigentijdse en duurzame tuin? Op TuinIdee kunnen consumenten hiervoor  inspiratie opdoen. Van 20 tot en met 23 februari 2014 vindt het  grootste  tuinevent van Nederland plaats in de Brabanthallen in ’s-  Hertogenbosch.  Dit keer is het hoofdthema ‘Vijftig tinten groen’. In  diverse en soms  spannende voorbeeldtuinen ontdekt de bezoeker een  rijke variatie aan  groentoepassingen en nieuwe materialen. Eén van de belangrijkste vernieuwingen op de beurs is de Duurzame hal van NL Greenlabel en partners waar meer dan 70 tinten duurzaamheid zijn te vinden.  

Leven in de tuin
Op TuinIdee 2014 staat de vergroening  van de tuin met bomen, struiken, hagen en bloemen centraal. Meer leven, meer vogels, vlinders en bijen in de tuin. Dat is het centrale thema van veel voorbeeldtuinen die te zien zijn. LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur is verantwoordelijk voor een groot deel van de voorbeeldtuinen. Bezoekers kunnen een ‘tuinroute’ afleggen. Via een ‘straat’ met grote en kleine tuinen, balkons en veranda’s zijn volop nieuwe ideeën voor de eigen tuin op te doen. Het Hollands landschap en 50 groentinten dienen daarvoor als basis. De voorbeeldtuinen als ‘Neerland’s Lusthof’, ‘Intieme Stadstuin’, ‘Hollandse Heidetuin’ en ‘Veld des overvloeds’ zorgen voor variatie en bieden voor elk budget wat wils. Nieuw is de bomengalerij die laat zien welke bomen het goed doen in kleine tuinen.

Themapleinen en Duurzame hal van NL Greenlabel
Op TuinIdee 2014 zijn diverse themapleinen ingericht zoals het Landleven-paviljoen en het liefhebbers verenigingenplein. In de Duurzame hal geeft NL Greenlabel act de préséance. Samen met vele partners als in-lite design BV, Wienerberger, MBI maar ook OASEGROEN, Cruydt-Hoeck en GreenWall BV wordt biodiversiteit, duurzaamheid, comfort en eigentijds design met elkaar gecombineerd tot een prachtige voorbeeldtuin én bijzondere stands. NL Greenlabel heeft zich ten doel gesteld – met behulp van meer dan 70 partners – om duurzame keuzes te promoten zodat tuinen, openbaar groen, weides, parken en bouwprojecten duurzamer worden en de biodiversiteit vergroten. Tv-presentator Lodewijk Hoekstra (Eigen Huis & Tuin) en landschapsontwerper Nico Wissing zijn de grondleggers van NL Greenlabel. Lodewijk houdt op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur een meet and greet in de Duurzame hal. Ook vinden op gezette tijden diverse activiteiten plaats in de hal zoals advies, spreekuur etc. In de Duurzame hal vindt tevens de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd Duurzaamste Hovenier van Nederland.

Duurzame voorbeeldtuin voor goed doel
De duurzame voorbeeldtuin wordt, na afloop van TuinIdee, geschonken aan een goed doel. Bezoekers van TuinIdee mogen hun stem uitbrengen op één van de geselecteerde doelen. Welke doelen dat zijn, wordt zo spoedig mogelijk duidelijk.

Tuinnieuws
Met een bezoek aan TuinIdee is men in één keer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, producten en trends op tuingebied. Volg diverse workshops om direct aan de slag te kunnen in eigen tuin. Met de ‘Mijn TuinIdee pas’, die de bezoeker bij binnenkomst gratis ontvangt, geniet men ook na het bezoek van exclusief voordeel bij veel tuinaankopen. Bovendien kan men met de pas gratis tuinontwerpen van de inspiratietuinen downloaden via www.tuinidee.nl

TuinIdee 2014 is op donderdag 20 februari open van 10.00-18.00 uur, vrijdag 21 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 22 en zondag 23 februari van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 15,- , kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl  

dd. 07-02-2014


Bent u de ''trotse'' bezitter van een lelijke tuin? 

Visser Groen BV is op zoek naar de lelijkste tuin van de regio Drechtsteden.

Visser Groen BV geeft een compleet ontwerp weg ter waarde van € 750, - .

Wat zijn de spelregels? 

 
dd. 13-11-2013 


 
Herfst aktie
 
Herfst aktie
 
dd. 15-10-2013
 

 
MODERNE TRENDY EN DUURZAME TUIN MET APARTE LOUNGE ELEMENTEN
 
Trendy tuin 
Elementen; oa Steigerhout,  LED verlichting ... 
 
LED verlichting  Steigerhout
 
Pergola  LED Pergola
 
tegels  tegels 1
 
dd, 26-08-2013
 

 
ZOMER-ACTIE
 
1 juli t/m 31 juli 2013 - geen BTW op Arbeid. 

Actievoorwaarden:

 • De actie is gebaseerd op de tijdelijk gewijzigde BTW regeling op arbeid, waarbij u 6% korting krijgt over het totaalbedrag arbeid.
 • De actie is alleen geldig voor een  bewoonde woning van minimaal 2 jaar of ouder.
 • De actie is 1 maand geldig en loopt af op 31 juli 2013.
 • Overeenkomst dient getekend te zijn tussen 01-07-2013 en 16-08-2013.
 • Werkzaamheden voortvloeiend uit de actie dient afgerond zijn voor 28-02-2014, indien dit niet het geval is vervalt de korting.
 • Visser Groen behoud het recht om de uitvoeringsdatum te bepalen.
 • De actie geldt niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen
 • Visser Groen BV behoudt zich het recht voor om de Actie eenzijdig te wijzigen of te beëindigen. In geval van wijziging of beëindiging van de Actie zal hiervan mededeling worden gedaan op www.vissergroen.nl
 • Deze actie is uitsluitend geldig binnen Nederland
 • Visser Groen BV is niet aansprakelijk voor eventuele typ-druk-of-zetfouten
 
      Zomer Actie
 

 
6% BTW op arbeid van 1 maart 2013 - 28 februari 2014 = 15% korting!
 
Per 1 maart jl mogen wij het arbeid tarief doorbelasten met 6% BTW ipv 21% BTW.
Dit betekend 15% korting op het arbeid. 

Profiteer hier nu van en vraag naar de voorwaarden! 
korting
 

  
 Open Dag geslaag
 
  Mini symposium
 dd 08-04-2013
 

 
Beurs eigen huis bouwen, verbouwen en inrichten dd 15 t/m 17 maart 2013 te Utrecht
 
Wij kunnen terug kijken op een geslaagde beurs in Utrecht.
Bedankt voor uw komst en vertrouwen.
 
http://www.realiseerjedroomhuis.nl
 
Beurs Utrecht voorzijde  Beurs Utrecht
  
dd. 15 t/m 17 maart 2013
 

 
NL DOET
 
De grootste vrijwilligersactie in Nederland!
 
Ook Visser Groen BV heeft hieraan deelgenomen.
 
 
Nl Doet   NL Doet 
 
 NL Doet    NL Doet
 
dd. 15 maart 2013
 
 

 
Onkruidbestrijding op (half)verharding
 
Staat uw terrein vol onkruid in het voorjaar en in de zomer?
 
Lees verder ->
 
Quad
 
 


15, 16 en 17 maart 2013 - beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten te Utrecht
 

Visser Groen BV is aanwezig op de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten te Utrecht.
 
zie: http://www.realiseerjedroomhuis.nl/beurs-eigen-huis-ver-bouwen-inrichten
 
Wij verwelkomen u daar graag!
 
Beurs Utrecht
 
dd. 12-02-2013
 


NL Greenlabel
Tuinarchitect Nico Wissing en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra   
 
NL Greenlabel logo 
 
 
Duurzaam hovenieren is zo simpel nog niet. Dat vertelde eigenaar Dirk Visser van
het Ambachtse bedrijf Visser Groen gisteren bij de officiele start van het door 
ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ontwikkelde NL Green Label, een kwaliteits- keurmerk voor duurzame groenbedrijven. Het startsein werd gegeven in zijn eigen bedrijf aan de Langeweg.
 
Lees verder / ->
 
 
 
Lodewijk Hoekstra
 
 
dd. 04-02-2013
 


Het aanzicht van uw tuin is de verkoop van uw huis!

De eerste indruk is zeer belangrijk en heeft u direct een streepje voor.
 
lees verder ->


dd. 25-01-2013

 PRACHTIGE DOEKEN
 
Onlangs prachtige doeken geplaats bij een zorggroep te Rotterdam.
Foto's van Rotterdam van 1940 tm 2012.
 
Doek
 
doek 1
 
doek 2
 
 
dd. 25-01-2013 
 

 
Last van de sneeuw?
Wij ruimen het graag voor u weg!
 
Sneeuwcombi
 
dd. 15-01-2013
 

 
Heeft u al goede voornemens gemaakt voor 2013?
Begin het nieuwe jaar extra goed. Maak een vrijblijvende
afspraak voor een onderhoud offerte en geniet zorgeloos van uw tuin!
 
dd. 10-01-2013
 

Visser Groen BV wenst u een gezond en succevol 2013! 


Wij zijn gesloten van maandag 24 december 2012 t/m
vrijdag 04 januari 2013 


KUNSTIGE GEVELTUIN

Eerste geveltuin Rotterdamse deelgemeente Feijenoord.Geveltuin

 dd 17-12-2012 


 BLADZUIGER

Het is herfst, het blad valt van de bomen.
Wilt u het blad snel opgeruimd hebben, wij doen het graag voor u!
Bel voor een offerte. 

 Bladzuiger  Bladzuiger1   

 Bladzuiger2

01-11-2012  


EIGEN HUIS VERBOUWEN + INRICHTEN - AHOY ROTTERDAM -
19 T/M 21 OKTOBER 2012

Bouw- of verbouwplannen?

Bezoek dan de Najaarseditie van de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten op 19, 20 of 21 oktober 2012 in Ahoy Rotterdam. Dit is de beurs waar circa 120 kwaliteitsbedrijven klaar staan om u te inspireren en te helpen bij een verbouwing die gepaard gaat met drukke tijden. Specialisten kunnen u informeren over alle mogelijkheden en noviteiten op het gebied van bouwen, verbouwen en inrichten.

Alles onder 1 dak!

Aannemers, Afvalverwerking, Banken en financiers, Bestrating, Bouwadvies, Centrale Stofzuiging, Duurzaamheid, Garages en carports, Gemeentes en kavels, Hang- en sluitwerk, Hekken en poorten, Isolatie, Kelders, Keukens, Meubilair, Plafonds, Raambekleding, Ramen en Deuren, Serres en terrasoverkappingen, Slaapkamers, Trappen, Verwarming en Airco, Verlichting, Vloeren, Zwembaden en natuurlijk Tuinen en Groen

De meerwaarde van groen

Wij, de 'Exclusief Geselecteerde Hoveniers van Appeltern', adviseren u graag bij de inrichting van uw tuin en/of buitenruimte. Met creatieve ideeen en verrassende invalshoeken kunnen wij u inspireren u buitenruimte om te vormen tot een prettige leefomgeving. Ook vertellen wij u graag over de meerwaarde van groen voor uw directe omgeving!

18-10-2012
 


Winterbeurt 2012 - Voorjaarsbeurt 2013

De natuur is geleidelijk aan het veranderen, het wordt steeds vroeger donker, stap voor stap merken we dat de herfst haar intrede doet. De planten en dieren bereiden zich voor op de naderende winter.  

Menige tuinen zijn daarom toe aan een goede snoeibeurt, immers een goede verzorging is het behoud van uw tuin. Of zijn er werkzaamheden waar u deze zomer niet aan toe bent gekomen, het team van Visser Groen BV komt graag bij u langs om uw tuin in optimale conditie te krijgen.

Natuurlijk is de rustperiode ook de uitgelezen periode om vast aan het komende tuinseizoen te denken. Dienen er planten verplaatst of vervangen te worden, wellicht moeten er kale plekken in de tuin opgevuld worden en natuurlijk verdienen de eerste voorjaarsboden, de bollen, speciale aandacht.

Verwen uw tuin !!!

Indien u gebruikt maakt van een door ons team uit te voeren winter- of voorjaarsbeurt, ontvangt u bij opdracht een prachtig ‘Bijenhuis’ gratis.  

Mocht u nog vragen of suggesties hebben dan kunt u ons uiteraard bellen of een e-mail sturen.

Het team van Visser Groen BV

Bijenhuis
 
 04-10-2012
 

 
LAAT JE INSPIREREN ... GRATIS TUINCONSULT !
 
Ervaar de waarde van ons gratis tuinconsult.

Om tuinbezitters of aankomende tuinbezitters, die op zoek zijn naar deskundige
hulp, te kunnen helpen organiseert Visser Groen BV de GRATIS Tuinconsult.

Aan de hand van de door u meegenomen plattegrond, ontwerp en/of foto’s krijgt u een proffesioneel tuinconsult.

Het Tuinconsult kan bestaan uit:

 • Schets
 • MVO/Duurzaamheid
 • Beplanting advies
 • Bestratings advies
 • Evt veiligheid
 • Ziekte en plagen
 • Beantwoorden van uw vragen/wensen

Elke vrijdag in de maand september/oktober van 12.00 tot 17.00 uur in onze showroom.

Kom vrijblijvend langs of bel voor een afspraak. U bent van harte welkom!

 
28-08-2012
 
 


PRIEEL

Vandaag een prachtig Prieel geplaatst.
 
Prieel
 
27-08-2012
 
 


FACEBOOK ACTIE
 
Kijk op onze facebook voor leuke en unieke acties.
- entreebewijs voor 2 personen voor de Tuinen van Appeltern
- uniek vogelhuisje gemaakt door mensen met een beperking 
 
Nieuw: win een Tuinboek "Inspiratie door Creatie" tw van € 19,95.
 
21-08-2012 
 

 
FEESTELIJK OPENING MFZ TUIN
 
Dinsdag 3 juli j.l. was de feestelijk opening van de door ons zeer fraaie geslaagde aangelegde MFZ (multifunctionele zorg) tuin (oa. jeu de boule baan en fitness apparaten) bij een verpleeghuis voor bewoners en buurtbewoners. De bewoners genoten met volle teug!
 
10-07-2012
 
Feestelijk opening MFZ Tuin Visser Groen BV
 

 
VISSER GROEN IS VOORGEDRAGEN VOOR DE MVO-AWARD DRECHTSTEDEN 2012

De award is een prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden die succes hebben door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

15-06-2012


GRONDLEGGER VISSER GROEN BV OVERLEDEN

Na een moedige strijd is op 83 jarige leeftijd overleden de grondlegger
van ons bedrijf Pieter Abraham Visser - 'Pa Visser'

Op donderdag 24 mei zal ons bedrijf gesloten zijn.
 
19-05-2012  
 

 
ZWEEDS RABAT OVERKAPPING
19-04-2012

 Zweeds rabat overkapping


 BIJZONDERE HOUTCONSTRUCTIE
13-04-2012

 
Bijzondere houtconstructie
 

  
SHOWROOM VERNIEUWD
De nieuwste bestrating, natuurstenen en nog veel meer in onze showroom.
Kom gerust eens langs en maak een vrijblijvende afspraak!
 
23-03-2012
 

 
WEBSHOP ONLINE
De webshop is online, zie http://www.vissergroen.nl/producten
 
22-03-2012


 
VOORJAARSBEURT
Ontvang 10% korting in de maand maart en april ...
 
06-03-2012 | Lees verder ->


 
GRATIS SCHETSSERVICE/TUINADVIES
As vrijdag van 12.00-17.00 uur GRATIS Schetsservice/Tuinadvies ...
 
20-02-2012 | Lees verder ->
 


HOVENIERSBEDRIJF NU NOG GROENER
EVO Magazine, december 2011 ...

09-01-2012 | lees verder ->WINTERBEURT
Gratis vogelhuisje, gemaakt door mensen met een beperking ...

02-12-2011 | lees verder ->


 
OPKNAPPEN TUIN BETAALT ZICHT TERUG
Een goed verzorgde tuin verdient zichzelf gemakkelijk terug bij de verkoop van een woning ...
 
09-11-2011 | Lees verder ->
 

 
VISSER GROEN AANWEZIG BIJ ENERGIELOKETTEN BUILDDESK
Agenda ...
 
11-10-2011 | Lees verder >WINTERBEURT
Vrolijk het najaar in ...

06-10-2011 | Lees verder >


 
GRATIS SCHETSADVIES
In de maand oktober en november is de showroom iedere vrijdag geopend van 12.00-18.00 uur voor een gratis schetsadvies ...

30-09-2011 | Lees verder >
 

 
EIGEN TUINPRET OF DE ZORGFLAT?
Zaterdag 24 september 2011 - Tuingeluk-Plusdag 'De Tuinen van Appeltern' ...
 
29-08-2011 | Lees verder >
 

GROEIZAAM WEER BEZORGT GROENVOORZIENERS KOPBREKERS
De enorme regenval met hoge temperaturen leidt tot fikse groei van gras en onkruid ...

19-08-2011 | Lees verder >


VISSER GROEN DOOR VERNIEUWING WAGENPARK NOG GROENER
Visser Groen BV is een hoveniersbedrijf werkzaam is in de openbare en particuliere groenvoorziening ...

19-08-2011 |  Lees verder >
 


ONDERZOEK NAAR HEILZAME WERKING GROEN
De aanleg/uitvoering van een multifunctionele tuin neemt Visser Groen BV uit Zwijndrecht voor zijn rekening bij Verpleegtehuis "De Sterrenlanden", zodra de financiering rond is ...

19-08-2011 |  Lees verder


GROENDAK VOOR VISSER GROEN
In het kader van Duurzaam Ondernemen heeft Visser Groen BV sinds kort een "groendak" ...

19-08-2011 |  Lees verder >


VISSER GROEN WIL ZICH NOG MEER ONDERSCHEIDEN DOOR IN TE ZETTEN OP "DUURZAAM ONDERNEMEN"

19-08-2011 | Lees verder >


REALISATIE 2DE FASE SCHOOLPLEIN PCO DE SCHALM / ALBLASSERDAM
In 2009 heeft Visser Groen BV de 1ste fase gerealiseerd van het schoolplein PCO De Schalm te Alblasserdam. Tijdens de schoolvakantie in juli 2010 wordt de 2de fase uitgevoerd met als basis een verkeersplein, compleet met zebrapaden, haaientanden e.d.

AANLEG MODERNE PARTICULIERE TUIN JULI 2010
In juli 2010 heeft Visser Groen BV een moderne particuliere tuin gerealiseerd. Een tuin waarin gebruik is gemaakt van 2 soorten materialen, waardoor een rustige uitstraling ontstaat. Dit in combinatie met overwegend groen blijvende beplanting en als eyecatcher een Steeneik geeft dit een bijzonder resultaat.

AFRONDING STERRENLANDEN ENTREE 2010
De realisatie van de toegangsweg tbv de nieuwe entree van verpleeghuis "het Spectrum", locatie de Sterrenlanden te Dordrecht is inmiddels naar volle tevredenheid afgerond.

AANLEG PARTICULIERE TUIN IN ZWIJNDRECHT
Gebruik makende van Oud Hollandse tegel 100x100, grijs met verlichting voor zowel de bestrating alsmede de bank geeft dit samen in combinatie met vier stuks blok Carpinussen een unieke uitstraling van de tuin, welke gelegen is aan de rivier.

STERRENLANDEN ENTREE 2009/2010
Eind november 2009 is Visser Groen BV gestart met de realisatie van de toegangsweg t.b.v. de nieuwe entree van verpleeghuis 'het Spectrum', locatie de Sterrenlanden te Dordrecht. Reeds is de nieuwe toegangsweg en de rotonde naar de entree gerealiseerd.


BUITENKEUKENS

Visser Groen BV is dealer van Pim's outdoor cooking - buitenkeukens. De keukens kenmerken zich door een massief robuust teakhouten uitstraling en zijn op een ambachtelijke manier vervaardigd. De keukens zijn zelf samen te stellen en voorzien van diverse mogelijkheden aan kookunits en RVS BBQ's. Kom eens kijken in onze showroom!

Meer informatie: www.pimsbuitenkeukens.nl


BRUINE VLEKKEN IN UW CONIFERENHAAG?

De schimmel Kabatina juniperi komt vooral voor op Chamaecyparis, Cupressocyparis, Juniperus en Taxus. In het voorjaar is al een grijsverkleuring te zien van de scheuten. Wat later, in mei of juni, worden deze vale plekken bruin of zwartig. Het verschil tussen de gezonde haagdelen en de aangetaste takken is duidelijk afgetekend.

De schimmel Kabatina thujae (of Didymascella thujina) komt vooral voor bij Chamaecyparis, Taxus en Thuja. Hierbij verkleuren niet de hele scheuten bruin, maar de aparte takjes. Op de schubben zijn vaak zwarte puntjes te zien: de vruchtlichamen waarin zich de sporen van de schimmel bevinden. De sporen worden tussen mei en oktober verspreid. De schimmel Phomopsis juniperovora veroorzaakt soortgelijke symptomen en is vaak ook op de aangetaste planten aanwezig. Het komt vooral voor op Juniperus en Thuja. Het is een zwakteparasiet, die vooral de minder goed groeiende takken en planten infecteert. De schimmels worden verspreid via de lucht en regendruppels. Vooral bij vochtig weer en in delen van de plant (zoals de onderste takken) die langer vochtig blijven, kan de schimmel toeslaan. De schimmelinfectie kan plotseling optreden, maar soms ook even plotseling stoppen.

Aangetaste delen moeten zo snel mogelijk weggeknipt worden om verdere verspreiding tegen te gaan. Dit gebeurt bij voorkeur tot enkele centimeters onder de aantasting. Sterk aangetaste planten kunnen beter helemaal verwijderd worden. Snoeiafval moet afgevoerd worden. Chemische bestrijding met fungiciden heeft alleen zin in een beginnend stadium van de aantasting. De bestrijdingsmiddelen, op basis van de werkzame stof azoxystrobin, zijn alleen voor professionele gebruikers verkrijgbaar. Voor de bestrijding kan een hoveniers- of boomverzorgingsbedrijf ingeschakeld worden.
Alternatieven voor de coniferenhaag zijn de bijvoorbeeld 'de Mobilane Kant & Klaar Haag met klimop' of  een moderne aluminium schutting. Voor meer tips en ideeën bezoek onze showroom.EXCLUSIEF GESELECTEERD DOOR DE TUINEN VAN APPELTERN

Eind januari 2007 heeft Visser Groen het predikaat "Exclusief geselecteerd door 'De Tuinen van Appeltern' ontvangen, op basis van hoogstaande kwaliteit, creatieve ontwerpkunst en ambitie. Met dit predikaat behoren we tot een groep van 40 bedrijven in Nederland die voldoen aan de door 'De Tuinen van Appeltern' opgestelde strenge criteria.

Uit onderzoek blijkt dat de consument het moeilijk vindt om een keuze te maken voor de juiste hovenier of ontwerper. Want hoe kies je als leek een bedrijf dat goede kwaliteit en creativiteit levert? Er zijn immers meer dan 5000 bedrijven die aan de buitenkant veel op elkaar lijken. 'De Tuinen van Appeltern' heeft daarom een profiel opgesteld waar goede hoveniers en ontwerpers aan moeten voldoen. Visser Groen BV is een van de 40 bedrijven die aan deze strenge norm voldoet. 'De Tuinen van Appeltern' is het objectieve tuinvoorlichtingsinstituut in Appeltern en wordt algemeen gezien als de "Nationale Toonkamer" voor de tuinbranche. Vanuit het uitgestrekte tuinideeënpark met meer dan 180 voorbeeldtuinen geven zij een objectieve voorlichting aan consumenten, bedrijven en de media. Duizenden bezoekers gaan jaarlijks naar Appeltern om een goed beeld te krijgen van de Nederlandse tuinmarkt en de mogelijkheden voor een tuin. 

Meer informatie www.appeltern.nl

Tuinen van Appeltern